With you, to your Dreams

شهروندی کانادا

 

شهروندی کانادا | مراحل شهروندی کانادا | آزمون شهروندی کانادا | پاسپورت کانادایی

 

اخذ شهروندی کانادا – پاسپورت کانادایی

 
کانادائی ها مفتخرند که از یکی از ارزشمندترین حقوق شهروندی در جهان برخوردار هستند. شما به عنوان یک شهروند کانادا، می توانید:

 – برای انتخاب یک پست سیاسی رأی بدهید و کاندید شوید.

 – برای پاسپورت کانادا درخواست کنید.

 – آزادانه وارد کانادا شده و از آن خارج شوید.

 – از حقوق کامل اقتصادی و از جمله حق داشتن هر نوع ملکی برخوردار شوید.

 – واجد شرایط دریافت بعضی از مزایای بازنشستگی شوید.

همراه حقوق ذکر شده برای شهروندان کانادا، نوبت به مسئولیت ها هم می رسد.

برای بسیاری از کانادایی ها، شهروند خوب بودن به معنی سهیم شدن در جامعه می باشد.

مشارکت شما در جامعه،صرف نظر از علاقه شما، توسط دیگران نیز جبران شده و مورد سپاس و قدردانی قرار می گیرد.

توسط آنهایی که مانند شما افتخار می کنند که کانادا را بعنوان خانه خود انتخاب نموده اند.

 

 
درخواست شهروندی کانادا

هر ساله حدود ۱۷۰.۰۰۰ نفر، شهروند جدید کانادا می شوند. اگر می خواهید برای شهروندی کانادا اقدام کنید، لازم است تا مراحل زیر را به انجام برسانید:

 – کامل بودن شرایط خود را برای شهروند شدن کانادا بررسی کنید

 – برای شهروندی کانادا، درخواست بدهید

 – اگر سن شما بین ۱۴ سال و ۶۴ سال است، آزمون شهروندی را انجام دهید

 – اگر ۱۴ ساله یا بیشتر هستید، در مراسم شهروندی شرکت کنید

نکته:

 * والدین یا سرپرست های قانونی کودکان زیر ۱۸ سال می توانند از طرف فرزندان خود تقاضای حق شهروندی کنند.

حداقل یکی از والدین یا سرپرست قانونی کودک بایستی پیش از این شهروند کانادا بوده و یا همزمان باید شهروند شدن خود را تقاضا کند.

 * برای شهروند شدن، کودکان خردسال نیز باید وضعیت اقامت دائم را داشته باشند اما در مورد آنها لازم نیست که به مدت سه سال قبل از درخواست، در کانادا زندگی کرده باشند.

 * کودکان خردسال و افراد ۶۵ ساله و بالاتر مجبور نیستند که آزمون شهروندی را به انجام برسانند.

 * ازدواج با یک فردی سیتی زن کانادا ، باعث سیتی زن شدن نمی شود.

ابتدا باید فرد سیتی زن برای همسرش طی پرونده اسپانسرشیپ تقاضای پی آر کند، سپس اگر درکانادا به مدت سه سال حضور  داشت سیتی زن می شود.

 * اگر با یک فرد سیتی زن که خارج از کانادا است ازدواج کنید، به تعداد روزهایی که با فرد سیتی زن هستید (داخل یا خارج از کانادا)، برای پی آر شما محاسبه می شود و شما پی آر خود را حفظ می کنید

برای محاسبه مدت حضور شما در کانادا، طبق قانون شما باید به مدت ۳سال کامل طی ۵ سال گذشته قبل از ارسال درخواست شهروندی تان در کانادا حضور داشته باشید.

 

تغییراتی که بلافاصله پس از موافقت سلطنتی با این لایحه در ۱۹ ماه ژوئن ۲۰۱۷ اتفاق افتاد و از این تاریخ اجرایی می شوند:

 
شرایط قانون شهروندی سابق
 
شرایط قانون شهروندی فعلی ( اصلاحیه Bill C-6 )
 
شهروندی کانادا از فردی که متهم به خیانت ، جاسوسی و عملیات تروریستی  بوده و یا در ارتش کشور دیگری عضو بوده که با کشورکانادا مشکل داشت به طور کامل گرفته می شد.
 
این ماده به طور کامل لغو شد. در قانون جدید افراد دو تابعیتی که مجرم شناخته میشوند به دادگاه کانادا رجوع داده میشوند دقیقا مانند دیگر شهروندان کانادا که قانون شکنی می کنند.
 
متقاضیان اگر شهروندی کانادا به آنها اعطا می شد می بایست در خاک کانادا زندگی می کردند.
 
 
این ماده به طور کامل لغو شد. در قانون جدید متقاضیان دیگر لازم نیست پس از دریافت شهروندی در خاک کانادا زندگی کنند این ماده جدید انعطاف پذیری بیشتری به شهروندان کانادایی می دهد که می خواهند برای کار، درس یا مسائل شخصی از کانادا خارج شوند.
 
اداره مهاجرت این اختیار را داشت که حق دریافت شهروندی کانادا را از افراد زیر سن قانونی که والدین آنها موفق به دریافت شهروندی نشده اند را بگیرد.
 
 
افراد زیر سن قانونی اکنون به تنهایی وبدون داشتن والدین کانادایی می توانند برای شهروندی اقدام کنند.
 
در قانون قبل هیچ محدودیتی برای دادن شهروندی به افرادی که مرتکب جرمی شده بودند وجود نداشت.
 
 
شهروندی کانادا به افرادی که مرتکب جرمی شده اند داده نمی شود و آنها نمی توانند سوگند شهروندی بخورند وحضور فیزیکی آنها در مدت زمانی که در زندان بوده اند محاسبه نمی شود.
 
اداره مهاجرت این اختیار را داشت که به منظور کاهش موارد خاص شهروندی را به فردی بدهد که دارای شرایط سخت غیر معقول نباشد.
 
 
بی تفاوتی نسبت به شرایط متقاضی به عنوان اصلی برای اعطای شهروندی کانادا در نظر گرفته شده است.
 
اداره مهاجرت دارای تمهیدات معقول برای تطبیق با نیازهای متقاضیان شهروندی بود. با این حال، هیچ مرجع مشخصی برای پذیرش افراد دارای ناتوانی در قانون شهروندی وجود نداشت.
 
 
هم اکنون شرایطی منطقی برای پاسخگویی به نیازهای متقاضیان شهروندی که دارای ناتوانی می باشند در قانون شهروندی اضافه شده است.
 
شرایط لازم برای متقاضیان برای حفظ شرایط لازم برای شهروندی از زمانی که برای شهروندی درخواست می کنند تا زمانی که سوگند یاد میکنند فقط برای درخواست های که از ۱۱ ژوئن ۲۰۱۵ به بعد از آن بود اعمال می شد.
 
شرایط لازم بر تمامی پرونده ها اعمال می شود حتی آنهایی که قبل از ۱۱ ژوئن ۲۰۱۵ دریافت شده اند.
 
 

شرایط لازم برای شهروندی

 
واجد شرایط بودن از طریق عوامل زیر تعیین می شود:
 
سن – برای دادن درخواست شهروندی، سن شما باید ۱۸ سال یا بیشتر باشد
 
وضعیت اقامت دائم – باید مقیم دائمی بوده و وضعیت شما نباید غیرقطعی باشد
 
مدت زمان زندگی در کانادا – بزرگسالان بایستی در پنج سال گذشته قبل از درخواست، به مدت حداقل سه سال (۱۰۹۵ روز) در کانادا زندگی کرده باشند
 
توانایی در زبان – شما باید از زبان انگلیسی یا فرانسه بخوبی مطلع باشید
 
سابقه جنایی – نباید در شرایطی باشید که (آنطور که در قانون شهروندی مشخص شده است) در تعارض با قوانین کانادا باشید.
 
آگاهی از کشور کانادا – شما باید حقوق و مسئولیت های شهروندی کانادا را درک کرده و از تاریخ کانادا، ارزش ها، عرف و نمادهای کشور کانادا آگاه باشید.
 

 
تکمیل و ارسال تقاضانامه

برای شهروند شدن کانادا، باید موارد زیر را انجام دهید:
 
 – گرفتن مجموعه اطلاعات تقاضانامه
 
 – مطالعه راهنمای دستورالعمل ها
 
 – تکمیل فرم تقاضا و ضمیمه کردن مدارک ضروری
 
 – پرداخت هزینه و دریافت رسید لازم
 
 – پست کردن فرم درخواست و مدارک
 
 
 

آزمون شهروندی

 
برای تعیین دانش خود در مورد کشور کانادا، شما باید آزمون شهروندی را بگذرانید. برای آمادگی بیشتر ، می توانید جزوه آموزشی با عنوان: “کشف کانادا – حقوق و مسئولیت های شهروندی” که توسط مرکز CIC تهیه شده است را مطالعه کنید.
 
این جزوه برای مطالعه بصورت آنلاین، در فرمت های قابل چاپ و همچنین در فرمت های صوتی در دسترس است.
 
همچنین شما می توانید یک نسخه چاپ شده را نیز سفارش دهید تا برایتان ارسال شود. معمولا CIC ، یک نسخه از این جزوه را به همراه تاییدیه دریافت تقاضا، برایتان پست می کند.
 
شما می توانید با استفاده از وب سایت های تعاملی موجود که دارای سوالات آزمون شهروندی می باشند، دانش خود را بیازمائید.
 
 
توانایی زبان شما در طی فرایند آزمون تعیین می شود.
 
بر اساس نتایج آزمون شهروندی و ارتباطات شما با کارکنان CIC، کافی بودن توانایی شما در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی یا فرانسه مورد ارزیابی قرار می گیرد.
 
وقتی زمان آزمون فرا برسد، محل و زمان آزمون به شما اعلام می شود.
 
کارکنان CIC بر اساس تعدادی از عوامل مختلف تصمیم می گیرند که آزمون شما کتبی باشد یا شفاهی.
 
مثلا، اگر در خواندن و نوشتن به زبان انگلیسی یا فرانسه مشکل داشته باشید، آزمون شما شفاهی خواهد بود.
 
آزمونهای شفاهی از طریق مصاحبه با قاضی شهروندی انجام می شود.
 
 
وقتی برای شرکت در آزمون شهروندی مراجعه می کنید، مدارک زیر را همراه داشته باشید:
 
 – اصل مدارکی که با تقاضانامه خود فرستاده اید (مدارک شناسایی شخصی، اسناد مهاجرت، و غیره.
 
 – هر گونه گذرنامه یا مدرک مسافرتی مربوط به چهار سال قبل از تقاضانامه
 
اگر در آزمون کتبی قبول نشوید به شما اعلام می شود که برای مصاحبه به قاضی شهروندی مراجعه کنید.
 
در آن مصاحبه، قاضی شهروندی به صورت شفاهی سوالات آزمون را از شما سوال می کند و به شما فرصت دیگری را می دهد تا نشان دهید که پاسخگوی همه نیازهای شهروندی (از جمله دانش و زبان) هستید.
 
 
در لینک زیر می توانید نمونه سوالات مربوط به آزمون شهروندی کانادا را بخوانید:

 http://citizenshipcounts.ca

 
 
 

 
تبدیل شدن به یک شهروند

اگر در این آزمون قبول شوید و مشخص شود که همه پیش نیازهای لازم را برای شهروندی دارید، از شما برای شرکت در مراسم شهروندی دعوت بعمل خواهد آمد.
 
در مراسم شهروندی، شما به خانواده کانادا پذیرفته شده و حقوق و مسئولیت های شهروندی کانادا را می پذیرید.
 
قاضی شهروندی معمولا ریاست این مراسم را برعهده داشته و مراسم سوگند را اجرا می کند.
 
به محض اینکه در مراسم شرکت کرده و سوگند شهروندی را ادا نمودید، شهروند کانادایی محسوب خواهید شد و می توانید گواهی شهروندی خود را دریافت کنید.
 
این برگه گواهی برای اثبات این است که شما یک شهروند کانادایی هستید .
 
همچنین برگه یادبود مراسم را نیز دریافت خواهید کرد که تاریخ کانادایی شدن شما را نشان می دهد. این مدارک را در جای امن و مطمئنی نگهداری کنید.
 
 

سرود ملی کانادا
ای کانادا!
خانه ما و سرزمین مادری!
عشق واقعی میهن نهفته در قلب فرزندان توست.
با قلبی درخشان می بینیم ظهور تو را،
ای شمال واقعی، قدرتمند و آزاد!
در هر جایی از این سرزمین،
ای کانادا ، ما برای نگهبانی تو ایستاده ایم.
خدا سرزمین ما را سربلند و آزاد نگاه دارد!
ای کانادا ، ما برای نگهبانی تو ایستاده ایم.
ای کانادا ، ما برای نگهبانی تو ایستاده ایم.
O Canada!
Our home and native land!
True patriot love in all thy sons command.
With glowing hearts we see thee rise,
The True North strong and free!
From far and wide, O Canada,
We stand on guard for thee.
God keep our land glorious and free!
O Canada, we stand on guard for thee.
O Canada, we stand on guard for thee.
سوگند شهروندی
من قسم می خورم (یا تایید می کنم)
که به علیا حضرت ملکه الیزابت دوم،
ملکه کانادا،
و وارثان و جانشینان او،
وفادار باشم
و در وفاداری باقی بمانم
و با صداقت کامل،
قوانین کانادا را رعایت کنم
و تمام وظایفم را بعنوان یک شهروند کانادا انجام دهم.
I swear (or affirm)
That I will be faithful
And bear true allegiance
To Her Majesty Queen Elizabeth the Second
Queen of Canada
Her Heirs and Successors
And that I will faithfully observe
The laws of Canada
And fulfil my duties as a Canadian citizen.
 

 

 

نکته:

 * بزرگسالان و کودکان بالاتر از ۱۴ سال باید در جشن شهروندی و مراسم ادای سوگند شرکت کنند.

 * گواهی شهروندی کودکان زیر ۱۴ سال به والدین آنها تحویل داده می شود و شرکت این کودکان در مراسم الزامی نیست، البته حضور آنها در این مراسم مورد استقبال قرار می گیرد.

خیلی از افراد، دوستان و بستگان خود را برای شاهد بودن این لحظه مهم زندگی خود دعوت می کنند.

 * همچنین معمول است که نمایندگانی از گروه های جامعه و مقامات محلی نیز به این مراسم دعوت شده و در آن شرکت می کنند.

 

 

شهروندی کانادا ,مراحل شهروندی کانادا , آزمون شهروندی کانادا , پاسپورت کانادایی

ارسال نظر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *